Busana Perkahwinan mengikut tubuh Pengantin

Apabila berbicara tentang busana perkahwinan terutamanya gaun, terlalu banyak sekali rekaan menjadi busana impian bakal-bakal pengantin sehinggakan ramai yang cuba sedaya upaya mengamalkan diet kilat semata-mata ingin menggayakan gaun kegemaran mereka yang sememangnya mempamerkan bentuk tubuh, tidak kurang juga yang sedikit terdedah. Namun demikian, perkara yang wajib dilihat adalah dari segi pemilihan jenis fabrik dan kesesuaiannya dengan potongan tubuh dan personaliti diri anda. Bagi yang memiliki bentuk tubuh kurang sempurna, temukan gaya dan warna yang paling tepat bagi membolehkan anda dilihat begitu sempurna pada hari bahagia anda nanti. Untuk mengenali bentuk tubuh anda, ikuti tip-tip ini. Pear
Tubuh berbentuk pear memiliki bentuk tubuh lebih kecil pada bahagian atas berbanding dengan bahagian bawah. Gaun yang tepat untuk pengantin memiliki bentuk tubuh pear ini adalah gaun helter neck dengan tali kecil dan penuh atau separa-penuh ball gaun. Hindari bentuk gaun yang rendah pada bahagian depan dan ketat pada bahagian pinggul atau bentuk gaun lurus. 


Apple
Tubuh berbentuk Apple memiliki bentuk tubuh yang besar pada bahagian atas dan pinggul tetapi tidak memiliki garis pinggang. Cubalah gaun yang lebih menegaskan potongan pinggul dan jauhi gaun yang scoop neck dan berpotongan lurus. 


Inverted Pear
Bentuk tubuh inverted pear adalah bentuk tubuh bertentangan dengan bentuk tubuh pear. Ini bermakna pemiliknya memiliki bentuk tubuh yang lebih besar di bahagian atas berbanding pinggul. Pilihan yang tepat untuk bentuk tubuh ini adalah gaun besar atau kembang di bahagian bawah atau ball skirt gown bagi mengimbangkan bentuk tubuh. 


Hourglass
Bentuk tubuh hourglass memiliki keseimbangan  dari atas kepala sampai kaki. Pengantin yang memiliki bentuk tubuh seperti ini bebas menggayakan apa-apa sahaja yang digemari di hari perkahwinan. 


Sumber artikel: Majalah Pesona Pengantin, Mei 2011

12 Tips Fabrik Busana Perkahwinan

Bagi anda yang berhasrat untuk mendirikan rumahtangga dan tercari-cari fabrik apakah yang menarik untuk digayakan di majlis pertunangan mahu pun pernikahan, anda mungkin memerlukan sedikit maklumat tentang fabrik-fabrik yang sering digunakan untuk tujuan tersebut. Berikut adalah 12 info yang berkaitan dengan fabrik busanan perkahwinan.

 1. Fabrik sutera memberi kesan mahal dan elegan dalam rekaan busana pertunangan dan pernikahan.
 2. Satin adalah antara material yang popular untuk gaun pengantin. Ia memberi kesan kilauan ( glossy) dan juga lembut beralun
 3. Sifon merupakan antara jenis fabrik yang paling digemari masa kini. Strukturnya yang lembut, ringan dan juga tidak panas. 
 4. Fabrik sifon sesuai dengan pelbagai fesyen baju pengantin namun sering dibuat baju kebaya pendek dan baju kurung moden. 
 5. Bagi mengelakkan kain jenis sifon cepat rosak, sebaik-baiknya ia disimpan di dalam sarung pakaian, kemudian digantung. 
 6. Jika anda memilih kain sifon, anda bolehlah menggunakan pelapik yang bewarna terang bagi menampakkan rekaan busana lebih garang. Sebaliknya jika mahu tampil dengan warna senada dan lembit, pilihlah pelapik yang sama warnanya. 
 7. Tulle merupakan antara fabrik yang sering digunakan untuk layah. Ia biasa digunakan untuk gaun bertema fairytale. 
 8. Bagi pengantin yang bersaiz XXL, fabrik renda yang lembut dapat memperlihatkan tubuh anda kelihatan lebih kecil. Elakkan fabrik yang keras seperti kain songket dan baldu. 
 9. Fabrik sutera yang lembut. ringan dan sejuk membuatkan ia amat selesa dipakai. Antara rekaan yang sesuai untuk fabrik sutera ialah kebaya moden dan baju kurung. 
 10. Walaupun fabrik organza agak keras, ia amat cantikdigayakan dengan hiasan sulaman bagi memperlihatkan kesan lebih eksotik.
 11. Fabrik organza sesuai bagi mereka yang bertubuh langsing dan tinggi. Ia tidak sesuai bagi pengantin yang bertubuh besar. 
 12. Pelapik bagi fabrik organza yang sering digunakan adalah dari jenis satin atau sutera thai.

Perkongsian Info Bakal PengantinCinta dan perkahwinanBERKAHWIN TAK BERMAKNA ANDA TIDAK AKAN KESEORANGAN LAGI
Dalam perkahwinan, sudah menjadi lumrah andai adanya pertikaian.. Andai ada tidak bijak mengatasinya, tak mustahil ianya akan berterusan. Dan…tidak mustahil juga anda akan keseorangan lagi…


BERKAHWIN TIDAK BERMAKNA ANDA AKAN MENYINTAI DAN DICINTAI SETIAP HARI
Kebahagian dalam perkahwinan bukanlah perkara mudah untuk di capai. Pasti ada masalah yang akan timbul. Ada masalah besar dan ada masalah kecil. Kadang kala anda sudah merasa diri tidak di cintai lagi. Jadi amat penting bagi mengucapkan perasaan cinta pada pasangan.

ANDA MASIH PERLU MENGHANGATKAN PERASAAN
Untuk mengelakkan suasana hambar, anda masih perlu untuk menghangatkannnya. Terapkan suasana romantik apabila bersama.. Contohnya seperti mengucapkan sayang pada pasangan, memeluk antara satu sama lain, dan bercerita sesuatu sebelum melelapkan mata dan so on…

LAZIMNYA SALAH SEORANG AKAN LEBIH BANYAK BERKORBAN
Jarang ade pasangan yang adil dalam pembahagian tanggunjawab. Kadang kala, suami lebih. Namun kebiasaannya, isteri lah yang akan lebih banyak berkorban.

PASANGAN ANDA AKAN BERUBAH SETIAP MASA
Anda harus menerima kenyataan bahawa masing-masing akan berubah mengikut masa. Kadangkala dari segi perangai, rupa paras, bentuk badan, hobi, dan macam-macam lagi. Namun, walau apapun perubahan itu, anda haruslah menerima dengan hati yang terbuka seperti mana anda menerimanya suatu ketika dahulu..

ANDA TIDAK SEMESTINYA BERSETUJU DALAM SEMUA PERKARA
Terimalah hakikat bahawa masing-masing ada keinginan yang berbeza. Yang penting sikap tolak ansur dengan pasangan.

SEMAKIN LAMA BERKAHWIN SEMAKIN BAHAGIA
Pasangan yang memahami kehendak masing-masing dan bertolak ansur, lazimnya mereka akan berjaya melawan badai dan arus yg melanda rumah tangga. Mereka inilah yang berjaya menikmati kemanisan dalam ruamhtangga. Sememangnya pasangan ini adalah “soulmate” masing-masing.

HUBUNGAN SEKS ADA TURUN NAIKNYA
Kadang kala sangat berkesan dan kadang kala tidak memberangsangkan. Masing-masing harus menerima bahawa ianya bergantung kepada “mood” dan keadaan sekeliling.

Anda mungkin telah bertemu dengan pasangan yang anda cintai. Tetapi masalahnya anda masih belum punya keyakinan untuk mengakhiri hubungan percintaan itu ke jinjang pelamin. Ada perasaan ragu-ragu untuk melangkah ke alam rumah tangga yang penuh dengan tanggungjawab dan pelbagai dugaan.

Sememangnya banyak yang perlu difikirkan sebelum mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Anda harus menyediakan diri dengan banyak perkara. Kerana mengingatkan semua perkara inilah ramai yang masih belum berani berkahwin walaupun telah bertahun-tahun bercinta.

Tulisan di bawah ini bukan untuk menakut-nakutkan anda yang masih bujang tentang perkahwinan tapi sekadar ingin memberitahu beberapa perkara yang harus dipertimbangkan sebelum membuat keputusan mengakhiri zaman solo.

Fikirkan perkara-perkara di bawah tapi jika anda sudah yakin dengan pilihan anda, tunggu apa lagi!

Ada alasan kukuh berkahwin
Perkara paling utama ialah keyakinan diri. Oleh sebab itu, yakinkan diri kenapa anda harus mendirikan rumah tangga. Apa yang ingin anda perolehi daripadanya? Apa kesannya pada diri anda, pasangan dan keluarga masing-masing? Jika jawapannya masih belum dapat anda pastikan, ataupun alasannya belum lagi realistik, lebih baik tunda dahulu niat anda sehingga anda benar-benar yakin.

Harus sedia berkongsi
Anda harus menerima kenyataan bahawa situasi tinggal bersama itu berbeza dengan tinggal sendiri. Semuanya harus dikongsi. Bukan sekadar berkongsi bilik, satu almari tetapi juga berkongsi waktu, perhatian, seks, kewangan dan juga emosi.

Sedia untuk sakit hati
Segala tindakan dan perbuatan pasti mempunyai risiko. Begitu juga dengan mengambil keputusan untuk berkahwin. Perkahwinan akan membuka topeng masing-masing. Jika sudah memutuskan untuk berkahwin bererti anda harus sedia menerima risiko paling buruk tentang sikap pasangan anda.

Sedia untuk berfikiran terbuka
Masalah selalu ada, bila-bila dan di mana saja. Adakalanya permasalahan timbul untuk memperbaiki kualiti hubungan anda. Oleh sebab itu, lebih baik jika anda selalu sedia membuka diri untuk bertukar fikiran dengan pasangan agar hubungan emosi tetap terjalin.

Sedia untuk kompromi
Punya agenda, pendapat atau prinsip sendiri memang boleh tapi ingat akan pasangan anda. Dia juga mempunyai kesibukan, pendapat, keinginan yang mungkin berbeza dengan anda. Maka meningkat diri untuk bertoleransi, saling menghargai akan sangat membantu rumah tangga.

Sedia untuk berpisah
Di dunia ini tidak ada yang abadi. Berkahwin merupakan cara untuk menyatukan dua hati yang berbeza dan membina sebuah mahligai bahagian. Namun dalam keadaan tertentu, terlalu sukar untuk mempertahankan kebahagiaan itu. Cara yang terbaik adalah dengan berpisah. Ketika anda melafazkan akad, anda harus menyedari bahawa akan ada salam perpisahan jika tidak seiringan.

Sedia menerima malu
Anda tentu mempunyai kriteria tersendiri dalam memilih pasangan. Tetapi, seburuk apa pun sifat dan perilaku pasangan anda di mata orang, dia adalah pilihan anda. Oleh sebab itu, anda harus berani mati dan sedia untuk malu bagi menjaga kehormatan masing-masing.

Soal anak
Selepas mendirikan rumah tangga, kehadiran anak amat dinanti untuk menyerikan kehidupan. Tetapi secara anda sedar atau tidak, anak dapat mempengaruhi hubungan dan kehidupan rumah tangga anda. Bagaimanapun, kehadiran anak adalah kurniaan Tuhan. Maka bersikap rasional dalam masalah ini akan lebih baik. Anda tidak harus mengurangi waktu untuk berdua ketika ada atau tanpa anak sekalipun.

Yang betul, itu kebetulan.
Jika ia baik, maka rangsang terus.
Jika salah, juga itu kebetulan.
Jika tidak baik, maka hapus terus.
Tak wajib betul, harus salah.
Tapi sekurang-kurangnya kita ada panduan untuk mengenal diri kita.


Semuanya ALLAH punya kuasa, tapi sudah tentu setiap sesuatu itu ada rahsia yang tersembunyi.
Baru tahu tidak bermakna ia tidak ada, tapi kita yang belum tahu.
 

Kamera-kamera sistem terhebat di masa ini
Kamera DSLR, KAMERA Micro Four- Thirds, kamera Four-Thirds, kamera SuperCompact. Itulah nama-nama panggilan genre-genre kamera yang berasa di pasaran sekarang ni. Genre-genre ini menyediakan pilihan kepada para pengguna kamera sama ada mahu menggunakan kamera DSLR penuh atau kamera SuperCompact yang mana kamera kompak dengan lensa boleh tukar. Berikut adalah beberapa kamera yang boleh anda miliki bagi anda yang berminat dengan kamera-kamera sistem.


Canon PowerShot G12 


 • PowerShot G12 kamera digital kompak canggih menawarkan kebebasan kreativiti dan fungsi manual DSLR dengan sistem HS CANON. PowerShot  G12 menggunakan pemproses Canon DIGIC 4 dengan sensor berkualiti iaitu 10 MP menghasilkan gambar yang menakjubkan, dengan gangguan yang diminimalkan dan warna yang cemerlang. Selain fleksibiliti Manual Penuh dan Semiautomatik Keutamaan Aperture priority ( AV), PowerShot  G12 juga mempunyai ciri-ciri miniatur dan mod mata ikan untuk mereka yang inginkan gambar yang kreatif. Ciri-ciri penting yang lain adalah julat ISO yang tinggi dan mempunyai skrin 2.8 inci Variangle PureColor II VA ( TFT).
Canon PowerShot S95

 • PowerShot S95 boleh merakam video HD dengan sistem HS yang menghasilkan imej definisi tinggi dengan lensa F2.0, 10MP CCD, lensa zoom 3.8x dan fungsi makro Hibrid IS PowerShot S95. S95 didatangkan  dengan skrin LCD Purecolor II G 3.0 inci. Penjejak AF PowerShot S95 membolehkan ia menjejak kepada subjek bergerak bagi merakam imej semasa bergerak dengan mudah. Dengan memusingkan Control Ring di hadapan kamera, pengguna boleh menukar tetapan seperti nisbah aspekm kontras dan kelajuan ISO untuk kawalan yang lebih baik dan pantas. Ia juga mempunyai mod HDR bagi rakaman imej HDR yang merakam imej pemandangan dalam hasil yang terbaik. Nikon D3100

Nikon D3100

 • Nikon D3100 dengan lensa AF-S DX NIKKOR 18-55mm F/ 3.5- 5.6G VR yang dilengkapi  dengan mod Guide. D3100 menggunakan sensor imej 14.2 juta CMOS FORMAT-DX baru oleh Nikon dan pemproses imej baru. Exceed 2. Mod Guide untuk D3100 telah ditingkatkan dengan beberapa pilihan dan fungsi paparan langsung pada skrin. Fungsi D-Movie merakam video dalam HD pada 1920 x 1080 ( HD 24p) dan mod fokus AF-F bagi memudahkan rakam video tanpa menekan bebutang pelepas shutter. D3100 menyokong sehingga ISO 3200 dan tambahan hingga ke Hi 2 ( hampir ISO 12800). Ia juga dilengkapi dengan fungsi pemilih auto pemandangan yang akan memilih tetapan rakaman imej. Kad storan yang digunakan adalah SD/ SDHC/SDXC dan perisian ViewNX 2 disertakan. 

Canon PowerShot SX30 IS

Canon PowerShot Sx30 IS
 • Lengkap dengan lensa zoom optikal 35x yang hebat. ia merupakan kamera kompak digital pertama bersama lensa telefoto sudut lebar dengan jarak zoom adalah dari 24mm hingga 840mm. PowerShot SX30 IS juga menawarkan fungsi zoom Framing Assist iaitu gabungan zoom kelajuan tinggi dan AF kelajuan tinggi. PowerShot SX30 IS menawarkan ciri smart Auto Mode atau ciri 28 pemadangan untuk imej yang baik. SX30 mempunyai ciri optical Image Stabilizer bersama CCD 14.1 MP dan LCD 2.7 inci. Ia merakam video dalam HD dengan kesan meniatur dan bantuan zoom bingkai. Ia merakam sehingga maksimum 4320 x 3240 pixel dan video hingga 1280 x 720 pada 30 fps. Ia mempunyai AV Out ( PAL / NTSC) dengan storan SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCPlus atau HCMMCplus 

Nikon Coolpix P7000

 • Coolpix P 7000 menawarkan 10.1 MP, Lensa Nikkor 7.1 x zoom optikal pada 28mm dengan CCD RGB. Ia menggunakan pemproses imej EXPEED C2 yang merakam imej resolusi tingi bersama beberapa fungsi seperti Zoom Memory dan paparan Tone Level information. Satu lagi ciri yang boleh mengurang gangguan gambar iaitu Long exposure NR terutama untuk rakaman pada waktu malam. Rakaman video HD 720p dan rakaman imej pada ISO 100-3200 dalam RAW dan NRW+JPEG. Disertakan dengan skrin LCD 3.0 inci 921K. Terdapat 4 mod kawalan tetap dan mod bentuk sendiri. Ia juga mempunyai keupayaan kawalan jauh (IR) untuk alat kawalan jauh ML-L3.

Sony NEX-5


 • Sony NEX- 5 adalah kamera berlensa tanpa cerminboleh ubah atau MILC paling ringan di pasaran. Ia boleh mengunakan pengesanan  imej APS bersaiz DSLR. NEX-5 menggunakan siri lensa NEX yang baru yang diambil daripada teknologi kamera DSLR Sony dan ditambah dengan kemudahan kamera kompak. NEX-5 mempunyai 14MP, Sistem lensa E-Mount, sistem Af 25 titik, LCD 3 inci, HDR auto dan pengurangan gangguan imej. Ia boleh merakam video 1080p AVHD dan MP4 HD pada 60 atau 30p disamping 80 tipnasihat pakar rakaman untuk mendapatkan rakaman imej yang terbaik.
Sumber artikel dari Majalah PC, Mei 2011

Gubahan / Ukiran Buah-buahan

Perkhidmatan Ukiran Buah-buahan di Majlis Pertunangan dan perkahwinan anda!....

hubungi:

"38" curve ( Johor Bharu )

En.Hidir - 017-7158367

atau

Pn Wani- 017-7675740
atau lawati blog: Info tentang gubahan / ukiran buah-buahan

Tips agar buah-buahan tetap segar
 • Rendamkan ukiran buah ke dalam air, agar ia cepat mengembang
 • Boleh juga direndam menggunakan air garam
 • Balut ukiran dengan pembalut plastik/ tuala basah
 • Renjiskan sayuran atau buahan yang telah diukir

Pelakon utama ukiran buah-buahan
 • Tembikai merah cantik apabila diukir dan dengan warnanya yang menarik akan dapat menarik lebih perhatian
 • Tembikai kuning warnanya kurang menarik tetapi apabila diukir dengan menggandingkan dengan warna kulitnya yang hijau akan nampak lebih berkesan lagi
 • Tembikai susu tidak mempunyai warna menarik tetapi cukup indah apabila diukir seperti ' vase' atau 'candle holder' kerana apabila dibuang bijinya, sebatang lilin boleh diletakkan di dalamnya.
 • Epal hijau dan merah untuk ukiran kecil bagi hiasan untuk seorang di meja makan. Epal boleh digubah untuk terus menjadi hidangan pemanis mulut. Epal selepas diukir perlu direndam dengan air garam untuk mengekalkan warna asal
 • Buah Pir boleh dibakar di dalam ketuhar dan terus dihidangkan. 


Honeymoon and Travel In Malaysia

MALAYSIAA country of southeast Asia consisting of the southern Malay Peninsula and the northern part of the island of Borneo. Malays probably moved into the penisula c. 2000 B.C., eventually reaching northern Borneo and displacing the indigenous Dayaks. Europeans arrived in the 16th century. By the 20th century Great Britain had established protectorates throughout the lower peninsula, which later formed the Union (1946) and then the Federation (1948) of Malaya. Gaining independence in 1957, it joined with Singapore, Sabah, and Sarawak to become the Federation of Malaysia in 1963. Singapore gained independence separately in 1965. Kuala Lumpur is the capital and the largest city. Population: 24,800,000. More infoDESTINATION IN MALAYSIA


 • Kuala Lumpur
Kuala Lumpur or simply KL, is the capital of  Malaysia. Literally meaning "muddy estuary" in Malay, Kuala Lumpur has grown from a small sleepy Chinese tin-mining village to a bustling metropolis of around 6.5 million (city-proper population of 1.8 million) in just 150 years. With some of the world's cheapest 5-star hotels, great shopping and even better food, increasing numbers of travellers are discovering this little gem of a city. 
 • Malacca
One of Malaysia's most eagerly sought-after destinations, the small city-state of Melaka (Malacca) lures droves of visitors to its namesake historic port city, where they are quickly steeped in an intoxicating multicultural world of heritage architecture and the alluring aromas of distinctive local cooking.     
                                                                                                                           • Kuala Terengganu

This city is located at the Terengganu River and is the capitol of the State Terengganu. The city is located a mere 20 minutes drive away from the airport, but when you arrive by car it will be your second stop at the East coast.
In front of Kuala Terengganu, right in the South China Sea are the islands Pulau Kapas and Pulau Rendang. The islands are renowned for its clear waters, sandy white beaches and swaying palms. Home to an infinite variety of hard and soft corals, the waters around the islands are abound with sea-shells, fish and turtles. The islands laid back atmosphere is ideal for relaxation but the more adventurous will find it is also a haven for swimming, snorkelling, windsurfing, kayaking, boating and fishing.

The Price, Hotel Features, Maps and Amenities

Kuala Lumpur
Kuala Terengganu
Penang
Selangor
Melaka ( Malacca)
Johor
Kelantan
Kedah
Perak
Perlis
Pahang
Negeri Sembilan
Batu Feringgi
Port Dickson
Kota Tinggi


  HONEYMOON

  Islands in Malaysia
  The Perfect place for your Honeymoon.....


  • Langkawi Island


  Langkawi island is an archipelago of 104 islands lying in the north western coast of Peninsular Malaysia. The exact location of these tropical islands is at the site where the Straits of Malacca meets the waters of the Andaman Seas.

  The main tourist attractions of Langkawi Island is its virgin white sandy beaches.The beaches have very gentle continental slope and the water is crystal clear.

  • Pangkor Island 

  The Malaysia tourism destination Pangkor is very well known for the white sand beaches, crystal blue waters, canoeing, jungle treks, bright stars, excellent food, snorkeling, jet-skiing and tropical fruits.
  Furthermore it's quiet and relaxing, in short, gorgeous and awesome! It's the ultimate Malaysian holiday destination, as many Malaysian people already know!


  • Perhentian Island

  The Perhentian Islands are two islands named Pulau Perhentian Kecil (Small Perhentian Island) and Pulau Perhentian Besar (Large Perhentian Island). The Malay name Perhentian is translated as “place to stop” and this is exactly what these two islands were for traders travelling between Malaysia and Bangkok in years gone by. These islands are still a gorgeous place to stop and rest today, albeit for tourists disconnecting from the stress and routine of everyday life and not for weary seafaring traders.
  • Redang Island
  Pulau Redang is the largest island in the park, about 7km long and 6km wide. There are a number of tiny uninhabited islands sprinkled around Pulau Redang itself such as Pulau Ling, Pulau Kerengga Besar and Pulau Paku Kecil. These islands harbour much life beneath the rocky outcrops and pearly white pockets of beaches. A natural playground for divers and snorkellers alike, the islands are within easy reach by boat from Pulau Redang.
  • Tioman Island

  Tioman has a wonderful flora and fauna diversity. Biologists have found the forested area on the island similar to that on the Peninsular but yet with subtle differences. Perhaps with the absence of large predators, species on the lower ranks of the food chain were able to flourish in this relative isolation. Most common are the macaques, pythons, mousedeers, monitor lizards and flying foxes. A recent study noted that 22 amphibian, one non-marine turtle, 32 lizard and 26 snake species contribute to the fauna on Tioman where its interior encompasses 5 major vegetation zones and is ideal cover for such a big variety of species on an island. The mangrove swamps on Tioman are one of the last remaining original swamps that used to be aplenty on the mainland but has since been cleared for development. These swamps are incredibly rich with fauna: land and water.

  • Sibu Island

  The panoramic sea views, the coral reefs and the white sandy beaches make Sibu a special place, where the only risk is to fall in love with the idyllic island life. Have a peaceful, private holiday, enjoy some sea sports or just relax in paradise. Selamat Datang!
  • Lang Tengah Island
  Beaches are at the north-eastern and south-western side of the island and are separated by a mountain that acts as the backbone of the island. However it is possible to visit beach and resorts on the other side through a path in the bush. 

  Powdery coral-white sand stretches on either side of it, the delight of tan-seekers and beachcombers. Perhaps almost all of the islands in East Coast of Peninsular Malaysia are gifted the white sandy beach. The soft feeling given to your foot when you step on the sand is a wonderful feeling. In sunny day, you can hardly open your eyes as this white sandy beach reflects the sun shine.

  Gubahan Artificial flower